Kloosterstraat

Radboudschool Kloosterstraat (2)

Radboudschool Kloosterstraat 3 Radboudschoolplein in het grasRadboudschool KloosterstraatKloosterstraat van Lies en het Wonder

Slagerij van Fonds Siemerink later Willem Rouwhorst

13 thoughts on “Kloosterstraat”

 1. Mijn opoe! Kamphuis woonde aan de Kloosterstraat t.o de Radboudschool.Het nr weet ik niet meer.
  Als kind naar de bieb aan de overkant en ik herinner mij het luikje in de voordeur. Opoe keek door het luikje of we al in zicht waren. Aan de Wal (achter) stond de school, die er nu ook nog staat.In de Kloosterstraat woonden toen Broer Bos de schoenmaker. De fam Bonte waren de buren, ik weet dat er een stadspomp was.Ik ben geboren in 1953.
  Vele jaren later in 2006 koffie met wijlen mijn moeder bij de Hema ,dan kijk je uit op de ‘wal’ volgens mijn moeder ongeveer waar het huis
  aan de kloosterstraat heeft gestaan.

  1. Dag Ans
   Het huis met de pomp staat op de foto,s van Oud Oldenzaal.
   Ik heb zelf tot 1960 in de Kloosterstraat gewoond en heb
   jouw opoe wel gekend.
   Destijds woonde de familie Wekking in dat huis naast de pomp, en van de andere kant de familie Damhuis.

 2. Ik ben geboren in de Kloosterstraat op nummer 16 en ben een zoon van Toon van het Wonder (Antoon Bossewinkel) en Dora Bossewinkel-Keizers. Mijn herinneringen dateren van 1951 en ik zou hier best een paar dingen willen neerschrijven Tonnie, ik vind dit een leuk initiatief. Voor alle verhalen verwijs ik naar het boekje ‘Brummels Plukken’ en waarin ik vele herinneringen aan de Kloosterstaat heb beschreven. Een heerlijke straat om op te groeien!

 3. Ik herinner mij het dagelijkse afscheid tussen mij en mijn twee jaar oudere zusje. Zij bleef achter op het schoolplein van de onze lieve vrouwe van altijd durende bijstand school, terwijl ik nog de hoek om moest naar de daarachter gelegen kleuterschool. Mijn zus aan de ene kant van het spijlenhek en ik aan de andere kant. Daar waar aan het eind van het hek de spijlen wat uit elkaar waren gebogen gaven we elkaar nog een laatste kus, waarna ik de loodzware laatste meters naar de nonnen liep.

 4. Hallo Wiro,
  Even een reactie van mij je vroegere buurtgenootje.
  Ik heb je boek nog niet gelezen maar ga dat beslist
  binnenkort doen. Ik heb jou en je familie heel goed gekend
  Ik woonde tot mijn 18e jaar in de Kloosterstraat op nr.24,
  dan hadden jullie waarschijnlijk nr. 16. Mijn herinneringen aan die straat en zijn/haar bewoners zijn vlijmscherp in mijn geheugen gegrifd.
  Ik was altijd bij Frans Steenbekke en Agnes (mijn oom en tante). Ik zie je nog zo voor me als kind: een heel mooi jongetje met prachtig lang krulhaar en een rood schortje voor op een driewielertje. Jullie hadden ook een hondje
  Teddy. Ik kan nog zo veel vertellen, over dingen , ik laat het hier even bij.
  Ontvang de hartelijke groeten van M. Boersma

  1. Ik lees nu pas je reactie Mariëtte, ik herinner me je ouders en je broer ook nog wel. Berend en Trui Boersma, onze buren. Jullie hadden kippen achter het huis en daar ‘staken’ wij regenwormen, ik denk voor de kippen. Leuk ook te horen hoe ik er als klein kind uitzag, je hebt inderdaad een scherp geheugen voor details. Dank voor je reactie Marietje.

 5. Dag Wiro

  Mooi boek Wiro
  Ik ken de alleen tijd van het pandje.jeetje lekkere muziek,Thee met rietsuiker,hondje mee naar de winkel etc. Pannen over de schutting,gebakken vleugeltjes in de pan.Liften naar popconcerten,Stien en Chris en zo kan ik nog wel doorgaan (laat ik het maar netjes houden)
  Voor mij leuke herinneringen.
  Ik hoop dat er nog een vervolg komt.
  Ps de groeten aan Nirak.

  Lieve groet,Thea

  1. Heel misschien Thea, het is erg veel werk. Ik heb Nirak de groeten gedaan. Jammer dat je het zo netjes houdt, smakelijke details hebben mijn voorkeur, groet Wiro.

 6. Beste Wiro
  Inmiddels heb ik jouw boek ook gelezen, en er veel van herkend. Ik hoop dat er nog een vervolg komt.
  Ik had 2 broers. De meesten herinneren zich altijd Joop
  (wat niet verwonderlijk is) Mijn andere broer heette Jan
  en een totaal ander type dan Joop v.w.b. gedrag, karakter,
  een door en door serieuze vent.
  Als je weer eens in Oldenzaal komt hoop ik je te ontmoeten, ik weet nog zo veel uit die tijd.
  Inmiddels zijn ze in Oldenzaal ook ruimer van opvattingen geworden over geaardheid etc. Zelfs in De Lutte is een roze zaterdag elk jaar, wie had dat kunnen denken?

  1. Ik wist niet dat je nog een broer had Mariëtte, dat hoor ik voor het eerst. Als ik weer naar Oldenzaal ga neem ik contact met je op, groet Wiro.

 7. Hallo. Ben Bert Besseler en in 1956 geboren in de Kloosterstraat. Nr weet ik niet maar was tegen over de ingang van de Radboud school en naast onze deur stond de stadspomp. Kan mij herinneren dat wij al vroeg tv hadden en dat op woensdag middag het huis dan vol zat.
  Heeft iemand misschien een foto van ons huis met de pomp er bij op? Mvg. Bert Besseler Enschede.

Geef een reactie