Ootmarsumsestraat

Cafe Engelbertink Johan Moatman 1959
Bruiloft bij Café Engelbertink Moatman

Van links naar rechts, uitvoerder Kamphuis, Henny Vos en Vos sr.

Café Bouwhuis 1971

huis kolberink KIEKESKE Ootmarsumsestraat nr 28 links Drogist Loohuis ootmarsumsestraat

Fietshandel Rorink later Bohmers.

Carole Jeunink Zal eens naar een foto zoeken in het trouwalbum van mijn ouders zij zijn er getrouwd in 1949
Café Engelbertink

Café Moatman altijd gezellig 1
Café Moatman altijd gezellig

Ootmarsumsestraat cafe Bos Rauwhorst

OotmarsumsestraatEngelbertink (46)

Johan Moatman (Egelbertink) met zijn koetsje in de Ootmarsumsestraat 1920

Café Moatman
Nieuwjaarsborrel met familie op de foto Gerard Pinners Thea Engelbertink,Harrie Pinners Johan Karel Engelbertink, Johanna Engelbertink van de Berg,Marie Engelbertink, Gerrit Engelbertink, foto gemaakt door Tonnie van der Meché

Jan en Thea laatste dag Cafe

Gerard Pinners Hij overleed op kerstavond 2014 op 65-jarige leeftijd
Bakkerij van Gerard Pinners 2007
Bakkerij Pinners 2007

In 1906 en 1919 werden de woningbouw- verenigingen Openbaar Belang en St.-Joseph opgericht. Op de foto de eerste woningwet- woningen uit 1906 aan de toen nog” open” Ootmarsumse straat. De oudste woningen waren voorzien van een tonnenstelsel en een geitenstal. In 1906 kwam de gemeentelijke watervoorziening in bedrijf: geleidelijk verdwenen daarna de buurtpompen en de waterputten.

3 thoughts on “Ootmarsumsestraat”

  1. Wat een fantastische ontdekking deze plaatjes. Tot mijn 18e heb ik naast cafe Engelbertink gewoond. Een prachtig cafe maar ook de zaal was geweldig; bruiloften, begrafenissen, tentoonstellingen. Als het dan eens erg tekeer ging op een bruiloft gingen wij bij ons in de tuin op een trap naar binnen kijken. En wanneer we plotseling visite kregen mochten we “achterom” in de keuken een drankje halen bij oma en Thea. Wat een lieve mensen. Ik liep ook erg veel bij Albert Pinners; ik was er altijd welkom en mocht ook altijd helpen. Er werkte toen een jongen uit Weerselo: Albert Aarninkhof. Altijd lol. Elke dag vroeg Albert me: Hej nog Doem’n? (duiven) en dan moest ik antwoorden “ja” en dan zei Albert: Dan hej ok strond!De Fam. V.d. Meche was ook familie!

  2. Wanneer ik weer eens voor straf naar mijn slaapkamer moest, dan zat ik verveelt door het raam te kijken en keek precies op het biljard van café Wissink – Bosch. Zo heb biljarten geleerd en met een gemiddelde van bijna 2 toch aardig mee kunnen doen. Dus waarschijnlijk vaak straf gehad. Ik woonde aan de Ootmarsumsestraat 10, naast de Velo.

Geef een reactie